SON DAKİKA: EURO 2024’e VAR darbesi! Futbol dünyası şokta…

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran’da Almanya – İskoçya karşılaşması ile başlayacak. Ancak EURO 2024’ün başlamasına kısa bir süre kala VAR krizi ortaya çıktı. Mahkemenin vereceği karara göre VAR, turnuvada kullanılamayabilir. İşte detaylar…
TFF - 25 Mayıs 2024 12:36 A A

BÜYÜK HEYECANA AZ KALDI

Kulüp futbolunda sezon sona ermek üzere… Futbolseverlerin gözü şimdiden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na çevrildi. Büyük turnuva, 14 Haziran’da ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

A MİLLÎ TAKIM’IN KADROSU AÇIKLANDI

F Grubu’nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile mücadele edecek olan A Millî Takım’ın EURO 2024 kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın geniş kadrosu şu şekilde:

İŞTE GENİŞ KADRO

Kaleciler: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Mert Günok, Uğurcan Çakır Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Cenk Özkacar, Ferdi Kadıoğlu Orta saha: Berat Özdemir, Can Uzun, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan Forvet: Abdülkadir Ömür, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Enes Ünal, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı.

PORTEKİZ’İN KADROSU

Kaleci: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton Wanderers), Rui Patricio (Roma) Defans: Antonio Silva (Benfica), Danilo Pereira (PSG), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting), Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Nuno Mendes (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City) Orta Saha: Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Neves (Benfica), Joao Palhinha (Fulham), Otavio Monteiro (Al Nassr), Ruben Neves (Al-Hilal), Vitinha (PSG) Forvet: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Diogo Jota (Liverpool), Francisco Conceiçao (Porto), Gonçalo Ramos (PSG), Joao Felix (Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Rafael Leao (Milan)

GÜRCİSTAN’IN KADROSU

Kaleci: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tiflis), Luka Gugeshashvili (Karabağ) Defans: Solomon Kverkvelia (Al-Okhdood), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (APOEL), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtar Donetsk) Orta saha: Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Jaba Kankava (Slovan Bratislava), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetolikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batum), Saba Lobzhanidze (Atlanta United) Forvet: Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Budu Zivzivadze (Karlsruher), Georges Mikautadze (Metz), Giorgi Kvilitaia (APOEL), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)

VAR KRİZİ PATLAK VERDİ

EURO 2024’e kısa bir süre kala VAR ile ilgili bir kriz ortaya çıktı. The Sun’da yer alan habere göre bir teknoloji firması, VAR’ın ofsaytta kullandığı sistem için UEFA’yı mahkemeye verdi.

‘FİKİRLERİMİZ KOPYALANDI’

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi: “VAR tarafından kullanılan ve kale önündeki hücumcuları tespit eden teknolojiyi yaratan Hollandalı Ballinno firması, fikirlerinin kopyalandığını iddia ederek organizatörlerin bunu kullanmasının durdurulmasını istiyor.

MAHKEME TARİHİ ALDILAR

Söz konusu firma, 14 Haziran’da Münih’te başlayacak olan turnuvanın açılış maçına kısa bir süre kala teknolojinin izinsiz kullanıldığı iddiasıyla UEFA ve Almanya’dan top takip uzmanı Kinexon’a karşı patent ihlali davası açtı. Şirket, 13 yıl önce ‘ofsayt durumunu tespit etmeye yönelik bir yöntem ve sistem’ için patent aldığını iddia ediyor.

HAKLI BULUNURLARSA…

Taraflar, Hamburg’da mahkeme salonunda karşı karşıya gelecek. Eğer bu başvurunun sonucunda teknoloji firması haklı bulunursa, UEFA’nın VAR’da ofsayt sistemini kullanması engellenebilir. Bu karar, sistemi başka bir firmadan lisanslamak için bir servet harcayan Avrupa futbolunun yönetim organı için büyük bir utanç kaynağı olacak.”

Kaynak: https://www.fanatik.com.tr/euro-2024/galeri-son-dakika-euro-2024e-var-darbesi-futbol-dunyasi-sokta-2548528

administrator

Bu haber 26 kez okundu.
TFF - 12:36 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Verified by MonsterInsights